<h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Λαχανόρυζο
Λαχανόρυζο

Υλικά
 Μισό μεσαίου μεγέθους λάχανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδακι μικρό
2 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 κούπα (κατεψυγμένο) αρακά
1 κούπα (κατεψυγμένο) καλαμπόκι
ρύζι σπυρωτό ή για πιλάφι(2 κούπες περίπου)
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
Τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Ψιλοκόβετε και το λάχανο. Τέλος ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα να σωταριστεί σε λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να "τσιτσιρίζει" προσθέτετε το λάχανο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τον αρακά και το καλαμπόκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σωταριστούν ελαφρά.

Προσθέτετε ζεστό νερό, ανάλογα με το πόσο ρύζι θέλετε να φτιάξετε. Η δοσολογία αυτή πάντως είναι για περίπου 2 κουπες ρύζι, άρα πρέπει να προσθέσετε περίπου 4 κούπες νερό. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.

Το αφήνετε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς- δοκιμάζοντας το ρύζι μήπως και χρειάζεται κι άλλο νερό. Κάθε φορά που προσθέτετε νερό, να θυμάστε να προσθέτετε και λίγο αλάτι.