noscript image for google
<h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Σπανάκι
Σπανάκι

Το φυτό σπανάκι ανήκει στη τάξη Caryophyllales και στην οικογένεια των Chenopodiaceae.Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι από την Ασία.
 
Μονοετές ή διετές φυτό καλλιεργείται για τα παχιά τριγωνικά φύλλα του. Αυτά βρίσκονται κοντά στη ρίζα έχουν χρώμα βαθύ πράσινο και λεία ή κυματιστή επιφάνεια.
Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες ,αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Τρώγεται μαγειρεμένο (σπανακόρυζο, σουπιές με σπανάκι) ,γίνεται διάφορες πίτες (σπανακόπιτα) ή ακόμα τρώγεται και ωμό σε διάφορες σαλάτες. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη ,άλατα ιωδίου και σαπωνίνες.
 
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 25,000 στρέμματα περίπου και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 36,000 τόνους.

Λαχανόκηπος | Παραγωγή - Εμπόριο Λαχανικών
Αγία Παρασκευή, Θέρμη / Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2396024682 Φαξ: 2396024678 Κιν: 6944711065, 6949203153