<h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Μαρουλοντολμάδες με κολοκύθα
Μαρουλοντολμάδες με κολοκύθα
Υλικά
2 μεγάλα μαρούλια
1 κολοκύθα κίτρινη
κεμμύδι-σκόρδο
άνιθο
αλάτι-πιπέρι
ρύζι
 
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα μαρούλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο και σοτάρουμε. Όταν μαραθούν ρίχνουμε την τριμένη κολοκύθα, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε λίγο και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσει. Προσέχουμε να μην έχει υγρά).

Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα γεμίζουμε τυλίγοντας τα σαν σαρμάδες.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην ανοίξουν. Βράζουμε για 35-40 λεπτά.

Ετοιμάζουμε μια ξινή μπεσμέλ και τα περιχύνουμε από πάνω.